جک اتوماتیک لولایی (تک لنگه و دولنگه)

درب های اتوماتیک لولایی نوعی از درب اتوماتیک هستند که بسیار سریع و راحت باز و بسته می شوند.
دربهای اتوماتیک لولایی به دلیل اینکه به راحتی باز و بسته می شوند و مشکلی برای باز کردن درب برای افراد ناتوان به وجود نمی آورند زیاد استفاده شده و برای این گروه از افراد بسیار مناسب هستند.
البته همان طور که گفته شد استفاده از دربهای اتوماتیک لولایی برای منازل یکی از موارد استفاده است، ممکن در مکان های دیگر نیز استفاده شود؛ به عنوان مثال می توان در مدرسه ها، فروشگاهها و مراکز پررفت وآمد مانند بیمارستان ها، ایستگاه های قطار و... استفاده کرد.
دربهای اتوماتیک لولایی به دلیل داشتن کارایی فوق العاده در صرفه جویی انرژی از انواع دربهای بسیار مطمئن محسوب می شوند.
سیستم در اتوماتیک لولایی در دو نوع به بازار عرضه می شود، سیستم های درب اتوماتیک لولایی تک لنگه و دولنگه دو نوع موجود در بازار است.
سیستم های درب اتوماتیک لولایی تک لنگه؛ همان طور که از نامش برمی آید از یک لنگه درب ساخته شده که به طرف راست یا چپ باز می شود. به هنگام بازشدن دربهای اتوماتیک تک لنگه ای یک فضای کاملا 90 درجه ای نمایان می شود و خودروها به راحتی می توانند رفت و آمد کنند یا به پارکینگ هدایت شوند.



در سیستم دربهای لولایی اتوماتیک تک لنگه از یک قفل برقی یا مغناطیسی استفاده شده که وجود این قفل ضروری است و چنانچه این قفل وجود نداشته باشد درب با فشار زیادی باز می شود و در نتیجه به درب آسیب وارد می شود.
از نوع دیگر این نوع دربها، سیستم های درب اتوماتیک لولایی دولنگه است؛ ساختار این دربها به این صورت است که دولنگه مثل هم در کنار هم تشکیل یک در را داده اند و دو لنگه با استفاده از جک ها امکان ترددد خودروها را به افراد با سهولت امکان پذیر می کنند. از دربهای اتوماتیک لولایی دولنگه بیشتر استفاده می کنند و به جرات می توان گفت بخش اعظم استفاده کنندگان از این نوع دربها، دربهای اتوماتیک دولنگه بیشتر خریداری و استفاده می کنند.
دربهای اتوماتیک دولنگه در ساختمان هایی که سقف دارند یا ویلایی با حیاط هستند بیشتر کاربرد دارد و نباید از یاد برد به اندازه طول هر لنگه درب فضای داخلی که درب به طرف آن باز می شود باید آزاد گذاشت تا جای خالی برای باز یا بسته شدن درب جود داشته باشد.
اما کدامیک از دربهای اتوماتیک لولایی تک لنگه یا دو لنگه مناسبتر است، معیار اصلی انتخاب یکی از این دو نوع درب وزن و عرض هر لنگه و بنا به آگاهی از تردد روزانه( یعنی دفعات باز و بسته شدن در طول یک روز) است.
بر ای انتخاب درب های اتوماتیک لولایی شیشه ای باید با کارکرد وساختار این نوع دربها به میزان کافی آشنایی و اطلاعات اولیه ای در باره این دربها داشته باشید. چرا که با آگاهی از نیاز حال و آینده می توان به انتخاب موفقی دست زد که به صرفه باشد و منفعت و آسایش یک عمر را به همراه داشته باشد.



1. جک درب اتوماتیک هیدرولیک
جک برق هیدرولیک مصارف و کاربرد خاص خود را دارد، اساس کار این سیستم ها با نیروی تحت فشار روغن متراکم کار می کند، جک پارکینگی هیدرولیک برای مکان هایی با تردد بسیار بالا یا درب های بسیار سنگین مثل درب کارگاه ها و کارخانه ها کاربرد دارد.
بدلیل نوع عملکرد سیستم هیدرولیک این جک ها کاملا بی صدا بوده و بدون اصطحلاک می باشند، شاید بتوان نقطه ضعف درب های هیدرولیک را هزینه های بالای نگه داری و سرویس آنها دانست.

2. جک درب اتوماتیک الکترومکانیک
جک برقی اتوماتیک الترومکانیک یا گیربوکسی که بیشترین استفاده را در پارکینگ های منازل شخصی دارند، اساس کار جک دربازکن الکترومکانیکی براساس موتور و چرخ دنده های آنها می باشد که با جریان برق 220 ولت و در بعضی مدل ها 24 ولت کار می کنند.
یک پکیج کامل جک پارکینگی بازویی شامل دو بازو چپ و راست، برد مدارفرمان، چشمی فتوسل، براکت های نصب، آنتن گیرنده و ریموت می باشد. نیاز به سرویس و نگه داری کم و آسیب پذیری در مقابل فشار و ضربه از نکات جک های درب کنترلی ریموتی می باشد.



سیستم های درب اتوماتیک لولایی ( دو لنگه ):
فرم درب اتوماتیک لولایی به شکلی است که توسط جک ها باز و بسته شده و فضای کافی برای عبور را به افراد و وسیله نقلیه می دهند. در درب اتوماتیک لولایی دو لنگه درب می توانند در کنار هم نصب شوند. از میان انواع درب اتوماتیک لولایی ,درب دولنگه دارای بیشترین کاربرد است به نحوی که بیش از ۸۰ درصد درب اتوماتیک لولایی موجود در بازار ایران از این نوع هستند. درب اتوماتیک لولایی دو لنگه را در مکان های دارای حیاط یا مسقف به کار می گیرند و به ازای اندازه طول هر لنگه از درب ،باید فضایی متناسب در داخل آن را به حالت آزاد باقی گذاشت فضای کافیی برای باز و بسته شدن درب اتوماتیک لولایی به وجود آید.
نوع انتخاب جك پاركينگ تک لنگه و دو لنگه :
در درب اتوماتیک لولایی (دو لنگه و تک لنگه) عامل مهم گزینش نوع دستگاه و هم چنین وزن و عرض هر کدام از لنگه های درب به همراه آگاهی از میزان عبور و مرور روزمره است.
انواع جک برای درب اتوماتیک لولایی:
۱- جک های الکترو مکانیکی:
از این نوع جک بیش تر در ساختمان های مسکونی کم طبقه استفاده می شود. این درب های اتوماتیک توسط چرخ دنده و نیروی مکانیکی کار می کنند و جهت استفاده در درب های کم عرض ،سبک و با تردد کم کاربرد دارند.
۲- جک های هیدرولیکی:
از این نوع جک که با فشار روغن کار می کند ،بیش تر در ساختمان های مسکونی بزرگ و اماکن صنعتی و… استفاده می شود و مناسب درب هایی است عریض ،سنگین و با تردد زیاد
در درب های هیدرولیکی برای امنیت بیشتر و جفت شدن لنگه ها بر روی هم از قفل برقی استفاده می شود.



موارد زیر از تفاوت های بین برند های مختلف جک پارکینگ هستند:
۱- به کاررگیری دو سرعت متفاوت در برد بعضی از جک ها
۲- باز شوندگی در زوایای مختلف درب ها (مثلآ ۱۰۰ یا ۱۲۰ درجه)
۳- ولتاژ مصرفی ( ۲۲۰ یا ۰۲۴ ولت)
۴- جنس آلیاژ چرخ دنده ها (فولاد یا پلاستک)
۵- چگونگی خلاص شدن جک ها
۶- پشتیبانی از باطری back up
۷- برد قابل انطباق با تمام سیستم های RF IDeas و سیستم های پلاک خوان و BMS ساختمان
۸- تعبیه شدن خروجی برای قفل برقی
۹- دارا بودن میکروسوییچ (تشخیص فشار خودرو در صورت عمل نکردن چشمی ها در هنگام برخورد درب با خودرو و باز شدن خودکار درب)
۱۰- تعبیه تایمر جهت بستن خودکار درب در صورت عدم اجرا توسط ریموت کنترل