موتور های سانترال

این موتور در کرکره های قدیمی، مغازه ای و مسکونی و کرکره های آلومینیومی مورد استفاده قرار می گیرد، این موتورها در دو نوع 180 کیلوگرم و 280 کیلوگرم عرضه می شوند. همچنین موتور سانترالبا نام های شفت و فنر ، مرکزی و MC نیز شناخته می شود.منبع تغذیه این موتورها 220 ولت بوده و تردد مجاز روزانه آن تا سقف 30 تردد در روز می باشد.
• دارای استاندارد TUV&ROHS
• دارای کلید خلاص کن در مواقع قطع برق
• قفل برقی داخل موتور جهت امنیت بیشتر
• قابلیت کنترل از راه دور



موتور سانترال کرکره برقی توانایی به حرکت درآوردن کرکره هایی را که میزان تردد و وزن خود کرکره متوسط می باشد، دارند. می توان از موتور های سانترال کرکره برقی در شرایطی که نیاز است کرکره های قدیمی، تبدیل به کرکره اتوماتیک با تکنولوژی جدید گردند، استفاده نمود؛ چرا که این موتور ها دارای نصب ساده ای می باشند و به همین خاطر نیازی به تغییر کلی و اساسی در ساختار کلی کرکره وجود ندارند. البته استفاده از موتور های سانترال در سال های اخیر کمتر شده است.



کرکره های برقی از اجزا و عناصر متفاوتی ساخته شده اند. جز اصلی کرکره های برقی، موتور آن ها است. موتور کرکره برقی با استفاده از نیروی گشتاور دینامیک، باعث به حرکت در آمدن تیغه ها و در نهایت جمع شدن تیغه ها به روی هم (باز شدن ورودی کرکره) و یا به پایین آمدن آن ها (بستن ورودی) می گردد. برخی از موتور های کرکره برقی که قابلیت کنترل با استفاده از ریموت رادیویی را دارند، نوع پیشرفته تری از درب کرکره ای اتوماتیک اند که می توان به راحتی و توسط یک ریموت کنترل، باز و بسته بودن آن را تنظیم نمود. موتور کرکره برقی مانند موتور های دیگر درب های اتوماتیک، مجهز به فتوسل (چشمی) می باشند، این فتوسل ها در هنگام بسته شدن کرکره، با تشخیص حرکت، پایین آمدن کرکره برقی را متوقف می کند. برخی از انواع کرکره های برقی را نیز می توان به صورت وایرلس (بدون سیم) کنترل نمود، استفاده از این سیستم برای ساختمان های بازسازی شده (که شرایط سیم کشی مجدد برای آن ها فراهم نیست)، بسیار مناسب به نظر می رسد.
همچنین این امکان وجود دارد که با استفاده از تایمر ها، سنسور های آفتابی و دیگر حسگر ها برای موتور کرکره برقی امکان حرکت اتوماتیک کرکره (بر اساس تشخیص صدا، دما یا ...) فراهم باشد.
موتور های کرکره برقی به سه دسته کلی تقسیم می گردند: موتور توبولار کرکره برقی (یا موتور استوانه ای، برای جابجایی کرکره هایی با وزن و تردد متوسط و نیاز به دقت بیشتر در هنگام نصب)، موتور ساید کرکره برقی (قدرتمند ترین نوع موتور ها که توانایی به حرکت درآوردن کرکره هایی با وزن و میزان تردد بالا را دارند) و موتور سنترال کرکره برقی.



این نوع موتور کرکره برقی در مرکز شفت کرکره برقی قرار می گیرد و بهمین دلیل موتور کرکره مرکزی یا سنترال ( سانترال ) نامیده می شود.
از مزایای این نوع موتور کرکره برقی حرکت سریع و روان در مقایسه با موتور کرکره های توبلار و ساید می باشد.
بدلیل اینکه این موتور نیاز به فنر بندی شفت کرکره برقی دارد نصب آن مشکل و هزینه نصب آن بالا می باشد و امروزه عمده ترین کاربرد آن نصب بر کرکره های قدیمی ( لانه زنبوری ) و اتومات نمودن آن کرکره ها می باشد.

مزایای موتور کرکره برقی سنترال :
» حرکت سریع روان
» عملکرد سریع و آسان خلاص کن جهت استفاده در هنگام بی برقی
» قابل نصب بر روی کرکره های لانه زنبوری قدیمی و تبدیل آنها به کرکره برقی

معایب موتور کرکره برقی سنترال :
» نصب دشوار و هزینه نصب بالا
» اگر به صورت درست و استاندار نصب نشود موتور و فنر ها بر روی تیغه های کرکره خش می اندازند
» تعمییرات آن نیاز به مهارت فنی بالایی دارد و در صورت خرابی نیاز است که کل کرکره برقی و شفت آن پیاده شود.