موتور های ساید

موتور های ساید کرکره های برقی به دو دسته پر سرعت و سرعت استاندارد تقسیم میشوند. همچنین این موتور ها دو مدل AC 220V با وزن های 300، 500، 600، 800، 1000 و 1500 کیلوگرم و مدل DC 24V بک آپ دار با UPS با وزن های 300، 500، 600، 800 و 1000 کیلوگرم دارند.



موتور ساید کرکره برقی موتوری است که برای درب هایی با وزن بالا که میزان تردد از آن بالاست، مورد استفاده قرار می گیرد. این کرکره اتوماتیک مخصوص ورودی هایی با مساحت بالا می باشد. موتور های ساید قدرتمند ترین نوع موتور های کرکره برقی هستند و قابلیت کارکرد در شرایط نبود برق را نیز دارند. البته سرعت این موتور ها بالا نیست.موتورهای ساید بیشتر در مکان های پرتردد یا با ابعاد زیاد و یا محل هایی که بر دارا بودن برق اضطراری تاکید دارند استفاده می گردد؛ چون این موتور دارای دو نوع با ولتاژ های 24 و 220 ولت می باشد که مدل 24 ولت آن دارای باطری (منبع تغذیه یو پی اس) برای استفاده در شرایط قطعی برق است.
کابرد این نوع موتور کرکره اغلب برای فروشگاهها و پارکینگهای پرتردد و کارخانجات می باشد از معایب این نوع موتور فضای زیادی که موتور اشغال میکند که طول پلیت این موتور حدود 60 سانتی متر می باشد که بر خلاف موتور های تیوبلار که طول پلیت از 30 سانتی متر تجاوز نمیکند میتوان یکی از معایب جهت استفاده در فروشگاههای کوچک وپارکینگهای کوچک بشمرد اما این نوع موتور کرکره برقی دارای محاسن بسیار زیادی می باشد که قدرت بالا بیصدا بودن موتور خصوصأ مدل 24 ولت آن که دارای باطری بک آپ می باشد که در زمان قطع برق می توان کرکره را متناسب با وزن آن تا چندین مرتبه بالاوپائین آورد از دیگر محسنات این نوع موتور خارج بودن موتور از داخل شافت است که در زمان خرابی موتور نیاز به پائین آوردن تیغه و مسدود نمودن محل نصب کرکره نمیباشد و موتور با فعال کردن (پاراشوت به اشتباه ) اهرم ایمنی موتور میتوان موتور را تعویض و یا تعمیر کرد



کرکره های برقی از اجزای متفاوتی ساخته شده اند. موتور کرکره برقی که جز اصلی هر کرکره برقی به شمار می آید، با نیروی گشتاور دینامیک، باعث به حرکت در آمدن تیغه ها و نهایتا باز و بسته کردن کرکره می گردد. برخی از کرکره های اتوماتیک به وسیله یک ریموت کنترل و برخی دیگر با استفاده از برد فرمان که در نزدیکی کرکره قرار دارد قابل کنترل و بالا و پایین بردن هستند. موتور ساید کرکره برقی این قابلیت را دارد که در اماکنی که حتما نیاز به «یو پی اس» هست، مورد استفاده قرار گیرد، چرا که امکان استفاده از این منبع تغذیه را دارد؛ این مورد، یکی از ویژگی های مهم و قابل توجه موتور های ساید است، زیرا اگر موتور کرکره برقی دارای «منبع تغذیه بدون وقفه» (ups) باشد، حتما می توان بدون استفاده از ریموت درب اتوماتیک کرکره ای را باز و بسته نمود.
مجموعه موتور کرکره برقی مانند دیگر درب های اتوماتیک، مجهز به فتوسل یا چشمی (برای تشخیص حرکت و توقف پایین آمدن کرکره) می باشند. همچنین امکان کنترل برخی از انواع کرکره های برقی به صورت وایرلس (بدون سیم) نیز وجود دارد، این سیستم برای ساختمان های بازسازی شده که شرایط سیم کشی مجدد در آن ها فراهم نیست، می تواند بسیار مناسب باشد.
به علاوه امکان استفاده از سنسور های آفتابی، تایمر ها و حسگر های دیگر برای موتور کرکره برقی وجود دارد که این امکان را فراهم می کند که کرکره (بر اساس تشخیص صدا، دما یا ...) به طور اتوماتیک حرکت کند. می توان کرکره برقی منزل را در یک لوکیشن کنترل مرکزی، کنترل نمود.
موتور های کرکره برقی به سه دسته کلی تقسیم می شوند:
موتور های توبولار (برای به حرکت در آوردن کرکره هایی با وزن و میزان تردد پایین)، موتورهای سنترال (برای درب های کرکره ای اتوماتیک با وزن متوسط) و موتور کرکره برقی ساید (که قدرتمند ترین موتور کرکره برقی به شمار می روند).
تفاوت عمده موتورهای ساید و موتورهای توبلار در قطعات جانبی آن ها می باشد. قطعاتی مانند برد، پایه، اندکپ و بلبرینگ که درموتور های توبلار به صورت جدا ازهم تهیه می شوند، درموتورهای ساید به صورت یک پکیج واحد به خریدار ارائه می گردد.
لازم به ذکر است موتور های ساید همانطور که از نامشان پیداست، درون شفت قرار ندارند و در کنار این اهرم و تیغه ها قرار می گیرد. نیروی موتور کرکره برقی توسط چرخ دنده و زنجیر به شفت و در نهایت به تیغه ها انتقال می یابد.